Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel)

de danakarin in Prajituri, 5 Dec 2011 | 2023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g     ghimbir confiat -puteti folosi si portocale sau lamai confiate
  • 140 g     zahar praf
  • 175 g     unt-foarte rece
  • 250 g     faina
  • 70 g     alune macinate sau sfaramate marunt
  • 1 limetta mica
  • 1 praf de sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel):

Taiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o foaie de 1,5 cm grosime, si, in forma aceasta, eventual taiat in doua, penru a fi transportat mai usor, il tinem o ora in frigider. Taiem cubulete de aprox 2 cm latura, si le coacem pe sina a doua de jos a cuptorului, la 180 de grade timp de 15-20 min,pana marginile devin aurii. Dupa ce se racesc,le ungem cu o glazura realizata din restul de zahar praf si 2 linguri de suc de limeta, sau de lamaie.Pe fiecare punem cite o bucatica de ghimbir confiat.

 

TIPS-URI

1

Se pastreaza foarte bine pana la 6 saptamani, in cutii inchise, si aroma de ghimbir de "desfasoara" dupa aprox. o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Lau 1

05.12.2011, 20:26

imi plac

RuxyRux 1

05.12.2011, 20:51

O reteta excelenta

danakarin 1

06.12.2011, 06:15

multzumesc Ruxy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu dovleac