Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel)

de danakarin in Prajituri, 5 Dec 2011 | 3549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g     ghimbir confiat -puteti folosi si portocale sau lamai confiate
  • 140 g     zahar praf
  • 175 g     unt-foarte rece
  • 250 g     faina
  • 70 g     alune macinate sau sfaramate marunt
  • 1 limetta mica
  • 1 praf de sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel):

Taiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o foaie de 1,5 cm grosime, si, in forma aceasta, eventual taiat in doua, penru a fi transportat mai usor, il tinem o ora in frigider. Taiem cubulete de aprox 2 cm latura, si le coacem pe sina a doua de jos a cuptorului, la 180 de grade timp de 15-20 min,pana marginile devin aurii. Dupa ce se racesc,le ungem cu o glazura realizata din restul de zahar praf si 2 linguri de suc de limeta, sau de lamaie.Pe fiecare punem cite o bucatica de ghimbir confiat.

TIPS-URI

1

Se pastreaza foarte bine pana la 6 saptamani, in cutii inchise, si aroma de ghimbir de "desfasoara" dupa aprox. o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Lau 1

05.12.2011, 20:26

imi plac

RuxyRux 1

05.12.2011, 20:51

O reteta excelenta

danakarin 1

06.12.2011, 06:15

multzumesc Ruxy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu ciocolata