Cuburi cu nuci si ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 5 Noi 2010 | 8953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 100g unt,
  • 220g faina,
  • 2 oua,
  • 100g zahar,
  • 1 lingura smantana,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 varf de sare
  • PENTRU TOPPING:
  • 2 oua,
  • 200g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 10g nuci tocate grosola,
  • 5 linguri gem de caise,
  • 1 ciocolata,
  • 30g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu nuci si ciocolata:

Pentru a face blatul amestecam toate ingredientele si lasam aluatul sa stea 30 de minute la frigider.

In acest timp realizam toppingul: Frecam galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie, nucile, zaharul vanilat si la sfarsit albusurile batute spuma. Scoatem aluatul din frigider si il turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Peste aluat intindem gemul de caise si apoi toppingul realizat mai devreme.

Dam tava la cuptor la 180°C pentru 25-30 de minute. Cand prajitura este inca calduta vom taia cuburile si turnam ciocolata topita si amestecata cu 30g unt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu banane