Angel Food Cake (Prajitura ingerilor)

de lilik in Prajituri, 9 Oct 2012 | 18869 vizualizari

 

Aveam cam multe albusuri si am tot auzit de aceasta prajitura("cat e de buna,de pufoasa") si am zis s-o incerc.Am cautat pe net si din multitudinea de retete(toate ffff asemanatoare) nu stiam pe care sa o aleg,asa ca am luat de la fiecare cate ceva si a rezultat asta...Cum o sa mai am ocazia o s-o refac pt ca este SENZATIONALA...

 

INGREDIENTE

  • 380 gr albusuri(10-12,depinde cat de mari sunt ouale)
  • 150 gr faina
  • 300 gr zahar fin-fin
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 vanilina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt(sau 5 gr crema de tartar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Angel Food Cake (Prajitura ingerilor):

Scoatem albusurile din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei.

Amestecam faina cu 150 gr zahar si o cernem.

Restul de zahar(150 gr) il amestecam cu vanilina.

Incepem sa mixam albusurile,iar cand se umfla punem praful de sare,praful de copt si zeama de lamaie,mixand in continuare.

Cand albusurile sunt spuma adaugam zaharul cu vanilina treptat(cate 2 linguri o data) si mixam pana zaharul se topeste.

Vom obtine o bezea tare,peste care adaugam treptat faina cu restul de zahar cernute si amestecam de sus in jos sa nu se desumfle.

Cand am incorporat toata faina si compozitia este omogena,o punem in tava de guguluf(folositi una de 22-24 cm,eu nu am avut asa mica) neunsa,apoi treceti un cutit prin compozitie pentru a sparge eventualele bule de aer,dupa care nivelati suprafata.

Punem tava in cuptorul incins la 180° timp de 30-40 de minute.Prajitura trebuie sa fie rumena deasupra si cand apasati usor cu degetul la suprafata sa il respinga precum un burete.

Scoatem tava din cuptor si o intoarcem cu "fundul in sus" sprijinita de o ceasca sau o sticla astfel incat sa ramana putin spatiu intre tava si masa si o lasam sa se raceasca complet.

Ca sa o scoatem din forma cu un cutit cu lama subtire desfacem prajitura de pe peretii si fundul tavii.

O servim dupa plac,pudrata cu zahar,glazurata sau cu un sosulet de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Angel Food Cake (Prajitura ingerilor)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu ricotta