Desert prajitura bicolora cu caise si branza

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 25 Iun 2019 | 1145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 1 praf de sare
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 g smantana
  • 200 ml apa minerala carbogazoasa
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 700 g faina
  • 20 g cacao
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
  • Umplutura cu branza si caise:
  • 500 g caise
  • 200 g zahar
  • 400 g branza pufoasa cu smantana
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 50 g gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura bicolora cu caise si branza:

Se spala caisele si se taie cubulete. Se pun intr-un castron si se amesteca cu 150 g zahar.


Se mixeaza ouale cu un praf de sare si 16 linguri zahar. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, smantana si apa minerala si se mixeaza. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Aluatul se imparte in doua parti relativ egale, iar intr-una dintre ele se incorporeaza cacaua.


Se pregateste umplutura cu branza si caise: branza pufoasa cu smantana se mixeaza cu esenta de vanilie, ouale si 50 g zahar. Se adauga caisele taiate cubulete si se amesteca totul cu o spatula din silicon. Se incorporeaza grisul.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun alternativ cate o lingura de aluat galben si cate o lingura de aluat cu cacao. Se pune din loc in loc cate o lingura cu compozitia de branza. Se continua tot asa pana cand se termina aluaturile si compozitia cu branza.


Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura bicolora cu caise si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Andra_Constantinescu 1

25.06.2019, 21:31

Multumesc, draga Ruxy!

mirela0911 1

27.06.2019, 06:41

O combinatie delicioasa!

dantes 1

28.06.2019, 14:20

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao