Cuiburi pufoase cu dulceata de afine

de Miha in Dulciuri, 24 Apr 2013 | 1720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 75 g zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina
  • sare
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de afine
  • Pentru sirop:
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura nuca de cocos
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi pufoase cu dulceata de afine:

Aluat:


Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, apoi se dizolva in putin lapte caldut. Faina o punem intr-un castron, facem o adancitura la mijloc si turnam amestecul de drojdie.


Separat batem oul cu putina sare, apoi restul de lapte, restul de zahar si coaja de portocala. Acest amestec il turnam peste drojdia umflata, apoi incepem sa framantam aluatul.


Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele, turnam putin cate putin untul topit si framantam pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Se acopera castronul cu un prosop si se lasa la crescut la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.


Aluatul crescut il rasturnam pe masa unsa cu ulei si il impartim in 12 bile, aproximativ egale. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi pe mijlocul fiecaruia se pune cate o lingura de dulceata. Se ridica marginile, se strang si se lipesc, formand o bocceluta. Le asezam, cu inchizatura dedesupt, in tava (25/35 cm) unsa bine cu ulei. Se lasa la crescut pentru cca 20 de minute, se ung cu un galbenus de ou desfacut cu putin lapte. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru 20 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca.


Scoatem tava si turnam deasupra siropul pe care l-am preparat intre timp astfel: se da in clocot laptele in care am pus zaharul, mierea si nuca de cocos. Se da deoparte si se aromeaza cu vanilie.


Dupa ce turnam siropul peste cuiburi, dam tava din nou la cuptor pana se rumenesc si siropul este bine absorbit.

 

TIPS-URI

1

Daca e necesar mai adaugati cateva linguri de faina.

2

Pentru framantare se poate folosi masina de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi pufoase cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

alba_zori 1

24.04.2013, 12:14

numai bun de mic dejun

Miha 1

24.04.2013, 16:54

multumesc dragelor!

diana_k 1

25.04.2013, 09:56

ador dulceata de afine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase (Reteta video)