Cupcakes cu crema de unt si bezea elvetiana

de Meea in Dulciuri, 23 Mar 2016 | 3051 vizualizari

 

Am asteptat ataaat de mult sa vina primavara sa pot face cupcakes dragute si coloraate!! (sa fie in trend cu anotimpul nu?). Initial mi-am planuit sa postez aceasta reteta saptmana viitoare insa acuma am prins putin timp liber si nimic nu imi face mai mare placere decat sa scriu pe blog! (bine,nimic infara de gatit si inca 2 lucruri:)) ). Imi plac atat de muult aceste cupcakes-uri si abia astept sa mai impartasesc cu voi si alte retete de briose -simple sau cu crema-. Sunt delicioase,elegante si usor de facut :).

*promit sa va incant cat de curand cu o reteta de paste ♥

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente briose:
  • 1 ou
  • 150g zahar
  • 130g faina
  • 50ml lapte
  • 50ml unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g cocos
  • vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 3 albusuri
  • 100g zahar
  • 200g unt (82% grasime)
  • vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu crema de unt si bezea elvetiana:

   Pregatim briosele: Intr-un bol mixam oul,zaharul,laptele si untul topit pana cand zaharul s-a topit.Adaugam apoi si faina,praful de copt,cocosul si vanilia si amestecam.

Punem foile pentru briose in tava speciala pentru briose si umplem foile cu o lingura din aluatul facut.Dam tava la cuptor pana cand briosele sunt coapte complet.

Pana se racesc briosele facem si crema: amestecam putin albusurile cu zaharul si le punem apoi pe baie de aburi amestecand continuu. Amestecam in albusuri pana cand zaharul este topit de tot ( pentru a verifica daca este topit complet, luam intre degete putin din amestec si vedem daca se mai simt granule de zahar, iar daca se mai simt, mai lasam pe foc amestecul pana cand se dispar de tot).  

Dupa ce zaharul s-a topit,mixam albusurile la viteza maxima pana cand bolul si amestecul s-au racit. Compozitia rezultata trebuie sa fie tare si sa nu cada de pe mixer. Punem apoi untul (lasat la temperatura camerei) peste amestecul de albusuri, cub cu cub. Nu punem alt cubulet de unt pana cand celalalt nu este incorporat complet! Adaugam apoi si vanilia.

  Luam briosele si le decoram cu crema de unt si bezea elvetiana cu ajutorul unui pos.Eu am decorat cupcakes-urile in mijloc cu un trandafir din pasta de zahar,mi-a placut la nebunie cum arata!
         Spor la prajitureala si apoi, desigur, spor la savurare :)) !

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/03/cupcakes-cu-crema-de-unt-si-bezea.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu crema de unt si bezea elvetiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose de post cu stafide si fulgi de migdale