Chec de lamaie

de anisoara in Dulciuri, 11 Iul 2010 | 5696 vizualizari

 

O reteta de aluat pentru 2 copturi diferite- chec sau magdalene,briose.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml de iaurt natural cu  fructe
  • 2 oua
  • 100 gr de zahar
  • 60 gr de unt natural topit
  • 300 gr de faina cernuta
  • un praf de sare
  •  hartie de pregament
  • o lingura de suc de lamaie
  • un praf de vanilina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de lamaie:

Cuptorul se incinge pana la temperatura de 180-190C. Totate ingredientele se toarna intr-un bol mai mare si se mixeaza bine cu mixerul timp de 4-5 minute. Forma dreptunghiulara de chec se tapeteaza cu hartie pergament, unsa cu putin ulei fara miros.



Se toarna cu atentie aluatul obtinut si se coace la cuptor timp de 40 de minute. Dupa coacere se lasa in forma cam 20 minute si pe urma se scoate din forma , pentru ca este fraged si umed.



Se prepara si se mananca foarte repede, pentru ca are un gust umed, cu aroma de lamaie si vanilina . Se serveste cu cafea sau cu ceai. Am incercat sa adaug cu visine, caise, si nu am fost incantata de gustul obtinut. Cel mai reusit este cu sucul de lamaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

anisoara 1

11.07.2010, 18:13

Ce iuti sunteti toate la picior. Serviti, din tot sufletul fetelor

Teo 1

11.07.2010, 23:17

ce galben frumos ! sunt sigura ca, lamaia ii da un gust special; am incredere in tine , Anisoara, ''delusoara'' !

adry88 1

23.05.2011, 11:32

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec sah