Curcan umplut

de mimonix in Curcan, 11 Apr 2009 | 13853 vizualizari

 

Mimonix a intrat în rîndul bucătăraşilor. A fost simplu. S-a inregistrat si a scris o delicioasa reteta, care are nevoie insa de un curcan de 4 kg :).

 

INGREDIENTE

  • Umplutura cu ciuperci si ficatei
  • 400 de grame de ciuperci proaspete
  • 300 de grame ficatei de pui
  • 3-4 ceape
  • 3 felii groase de paine (doar miezul) inmuiate in lapte
  • 3 oua
  • marar
  • sare si piper dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut:

Se caleste ceapa in ulei, cu ciupercile si ficateii, la foc mic;


Atunci cand sunt bine calite, se iau de pe foc, se adauga miezul de paine inmuiat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust si marar tocat marunt;


Totul se amesteca bine, se baga in curcan si se coase curcanul;


Se baga curcanul la cuptor, pe principiul cate kilograme are curcanul, atatea ore trebuie sa stea in cuptor;


Pentru a avea un aspect exterior frumos si pentru a fi carnea mai frageda, curcanul trebuie invelit cu un tifon si uns peste tifon cu unt si rom (nu esenta, beuturica ). De asemenea, din cand in cand (la 30 de min), trebuie scos din cuptor si uns din nou cu unt si stropit cu rom, si cu ce se scurge in tava. Astfel, dupa ce este facut, va avea o frumoasa culoare aramie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Oana 1

08.01.2009, 10:59

Arata atat de bine!! as papa si eu un copanel

misha71 1

23.12.2012, 13:25

Ai facut TU asta???

Geanina87 1

14.12.2013, 10:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de curcan cu mamaliguta (Zepter)