Dantelata

de epurasha2bb in Prajituri, 23 Iul 2010 | 7505 vizualizari

 

Prajitura cu ciocolata si frisca

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 9 oua
  • 300 g faina alba pt.prajituri
  • 200 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • pt.insiropat
  • -un compot de fructe de nuci de ghimbir/de gutui
  • pt crema :
  • 1 plic crema de ciocolata cu trufe si rom Dr Otker,
  • 1 lingura de frisca Hulala,
  • 250 ml lapte rece;
  • 2 linguri de miez de nuca macinat
  • Pt.decor
  • 1 cutie mica de frisca Hulala
  • 1 ciocolata neagra Primola Silk
  • miez de nuca intreg
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dantelata:

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina usor si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-a racit bine il taiem in 2 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.


Crema de ciocolata se prepara rapid prin mixarea cu laptele rece si zahar si cand e gata se adauga si nuca macinata si o lingura de frisca.


Se umple cu crema apoi se inveleste in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza cu onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt si miez de nuca intreg.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dantelata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Cris2711 1

04.11.2011, 23:51

wow ce buna poate sa fie si arata....

Maria68 1

10.05.2012, 19:19

Senzational de bine arata

epurasha2bb 1

02.10.2012, 20:45

multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec Tigru