Dantelata

de epurasha2bb in Prajituri, 23 Iul 2010 | 5938 vizualizari

 

Prajitura cu ciocolata si frisca

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 9 oua
  • 300 g faina alba pt.prajituri
  • 200 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • pt.insiropat
  • -un compot de fructe de nuci de ghimbir/de gutui
  • pt crema :
  • 1 plic crema de ciocolata cu trufe si rom Dr Otker,
  • 1 lingura de frisca Hulala,
  • 250 ml lapte rece;
  • 2 linguri de miez de nuca macinat
  • Pt.decor
  • 1 cutie mica de frisca Hulala
  • 1 ciocolata neagra Primola Silk
  • miez de nuca intreg
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dantelata:

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina usor si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-a racit bine il taiem in 2 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.

Crema de ciocolata se prepara rapid prin mixarea cu laptele rece si zahar si cand e gata se adauga si nuca macinata si o lingura de frisca.

Se umple cu crema  apoi se inveleste in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza cu  onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt si miez de nuca intreg.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dantelata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dantelata-0
Dantelata-1
Dantelata-2

COMENTARII (35)

Cris2711

Cris2711 1

04.11.2011, 23:51

wow ce buna poate sa fie si arata....

Maria68

Maria68 1

10.05.2012, 19:19

Senzational de bine arata

epurasha2bb

epurasha2bb 1

02.10.2012, 20:45

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!