Prajitura cu blaturi de ciocolata si crema de nes

de Bunica in Prajituri, 9 Ian 2017 | 1721 vizualizari

 

Pentru prima dată am văzut rețeta vizitând căsuța Merișoarei noastre dragi. Să vă spun drept, m-a atras poza și cand am citit ingredientele am zis ........... prăjitura de Craciun. Zis și făcut! Mulțumesc Merișor!  A fost foarte apreciată! Micile modificări erau erau inerente:))))) Nu vă speriați de lista lungă a ingredientelor.

 

INGREDIENTE

  • Blat cu ciocolată cu lapte:
  • 100 gr ciocolată cu lapte
  • 100 g. unt (65%)
  • 4 albușuri
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri nucă măcinată
  • 3 linguri făină
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Blat de ciocolată albă
  • 100 g. ciocolată albă
  • 100 g. unt (65%)
  • 4 albușuri
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri nucă de cocos
  • 3 linguri făină
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • un vârf de cuțit bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă de lamâie
  • 2 lingurițe vanilie
  • Crema de nes
  • 8 gălbenușuri
  • 6 linguri zahăr
  • un praf de sare
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingură de nes
  • 500 g. mascarpone
  • 20-25 pișcoturi în plus
  • Glazură
  • 200 g. ciocolată (52%)
  • 200 ml. frișcă
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blaturi de ciocolata si crema de nes:

Blatul de ciocolată cu lapte


Topim ciocolata împreună cu untul, pe baie de aburi.


Lasăm să se tempereze.


Mixam albușurile cu sare până se formează bezea, adăugăm zahărul, mixând în continuare până obținem o bezea fermă.


Peste bezea, turnăm, în fir subțire, ciocolata caldă, mixând până la omogenizare. Scoatem telurile mixerului și adăugăm pe rând nuca macinata, făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, esența.


Amestecăm ușor cu o spatulă până la încorporarea ingredientelor uscate.


Tapetăm tava cu hârtie de copt, întindem compoziția uniform și dăm la cuptorul incins la 170 grade C.


Blatul de ciocolată albă


Se procedează la fel ca la blatul cu ciocolată cu lapte, folosind ingredientele din listă.


Blaturile se coc 30-35 minute la 170 grade.


Crema de nes


Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul și nesul, le diluăm cu lpte și le punem la fiert.


Le fierbem la foc mic până obținem consistența unei budinci. Lăsăm crema la răcit.


Cănd este crema rece, o mixăm cu mascarpone.


Luăm din cremă 2 linguri și le punem separat pentru ornare.


Pe o tavă sau un platou mare, punem blatul cu ciocolată cu lapte. Ungem blatul cu jumătate din cremă.


Peste crema, punem un rănd de pișcoturi, a doua jumătate de cremă și deasupra blatul cu ciocolată albă.


Glazura


Intr-o cratiță nonaderentă, punem la încălzit frișca aducând-o la punctul de fierbere. Stingem focul. Adăugăm ciocolata ruptă bucățele amestecând energic până la omogenizare. Turnăm glazura peste prăjitură întinzând prin mișcări rapide.


Dăm la frigider pentru 20-30 minute și apoi ornăm cu crema oprită și pusă în posh.


Se porționează a doua zi sau cănd servim.







 

TIPS-URI

1

Am folosit tava dreptunghiulară de la un aragaz cu 4 ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blaturi de ciocolata si crema de nes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

10.01.2017, 23:09

O minunatie dulce!

Bunica 1

11.01.2017, 11:25

Multumesc mult dragilor!

kytz 1

12.01.2017, 07:27

Excelentă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele de Craciun