Deliciu cu ciocolata alba si nuca de cocos

de Angelina_Elena in Prajituri, 22 Oct 2012 | 4949 vizualizari

 

Imi place mult nuca de cocos:X, iar aceasta prajitura s-a "nascut" din dorinta de a incerca ceva nou, mai exact o prajitura cu blat insiropat, ciocolata alba si muuulta nuca de cocos! E exact pe placul meu! Insiropata, cu crema usor aerata de ciocolata alba si cu aroma intensa de nuca de cocos...un adevarat rasfat, un deliciu pe care o sa mai vrei sa-l repeti!;;)

 

INGREDIENTE

Blat de cacao:

  • 6 oua
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 160 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 praf de sare

Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:

  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba(de buna calitate)
  • 80 g nuca de cocos
  • 2 lingurite zahar pudra vanilat
  • 3 foite gelatina Dr. Oetker

Sirop:

  • o ceasca de zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu ciocolata alba si nuca de cocos:

Blatul de cacao:


Batem spuma albusurile cu un praf de sare.


Dupa ce albusurile s-au intarit, adaugam zaharul cate o lingura odata si mixam foarte bine.


Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.


Se amesteca cu lingura de jos in sus.


Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.


Se omogenizeaza.


Intr-o tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute.


Crema de ciocolata alba si cocos:


Punem 150 ml frisca lichida intr-un ibric, apoi punem pe foc ibricul si lasam pana cand frisca ajunge la punctul de fierbere.


Luam apoi ibricul de pe foc si punem ciocolata rupta bucatele, si amestecam cu un tel pana se topeste.


Punem foitele de gelatina intr-un vas incapator, iar peste ele punem apa cat sa le acopere.


Lasam 5 minute, apoi strangem in mana foitele de gelatina pentru a le scurge de excesul de apa, apoi le adaugam peste compozitia calduta de ciocolata cu frisca.


Dupa ce ciocolata alba s-a racit o dam la frigider pentru minim o ora.


Dupa o ora scoatem ciocolata alba si o mixam.


Frisca ramasa (50 ml), se mixeaza bine iar la final se adauga cele 2 lingurite de zahar pudra vanilat.


La final se adauga nuca de cocos peste crema de ciocolata alba si frisca batuta, apoi omogenizam si dam la frigider pana se raceste siropul.


Sirop:


Punem intr-un ibric zaharul si apa si lasam pana se topeste zaharul.


La final adaugam esenta de rom.


Lasam sa se raceasca.


Asamblare:


Blatul se taie in doua.


Prima parte de blat se pune pe o tava si se insiropeaza, apoi intindem crema peste blat.


Peste crema punem cea de-a doua parte de blat, apoi insiropam.


Dam prajitura la rece pentru cel putin o ora.


Dupa o ora, taiem prajitura cuburi.


Pregatim glazura astfel: topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu untul si laptele, apoi glazuram fiecare cub in parte.


Sa aveti pofta!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu ciocolata alba si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

Angelina_Elena 1

23.10.2012, 15:53

Roxy

Bya Ralu 1

23.10.2012, 16:56

foarte bun elena,bravo

Angelina_Elena 1

23.10.2012, 21:02

multumesc frumos, draga mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
'Prăjitură pufoasă