Desert Biscotti Amaretti

de Ancutsa in Dulciuri, 13 Mai 2020 | 2219 vizualizari

 

Dintre rețetele bucătăriei italiene, biscuiții amaretti sunt printre preferații mei. Sunt buni, aromați, crocanți și miros încântător.
„Aluaturi de casa”

 

INGREDIENTE

  • 65 g albuș,
  • 100 g migdale blanșate și măcinate,
  • 70 g zahăr tos,
  • Un praf de sare,
  • 33 g făină,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie,
  • 25 g griș,
  • 2 linguri apă,
  • 2 linguri zahăr pudră vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Biscotti Amaretti:

 

Se dă zahărul tos la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin.

Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul, un praf de sare, vanilia. Se adaugă și albușurile și se frământă cu mâna până se obține un aluat moale, umed și lipicios, cu o textură păstoasă. Se adaugă puțin griș la frământare. Se nivelează aluatul cu puțină apă și se lasă la odihnit 10 minute.

Se formează mici bulgărași, din aluat, având grijă să umezim tot timpul mâinile, pentru că aluatul e lipicios.

Se așază biscuiții într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se presară cu zahăr pudră. Se lasă așa pe masă o oră. Vor face o crustă deasupra (nu se vede, dar se simte când puneți degetul). Trebuie acum suflat sau îndepărtat cu o pensulă tot zahărul de pe ei și din tavă.

Se pornește cuptorul și se dă tava la cuptor, la foc foarte mic, aprox 45 de minute, la cuptorul cu gaz.

Se obțin 17 biscuiți.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/biscotti-amaretti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Biscotti Amaretti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem (reteta video)