Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

de Rocsi in Prajituri, 11 Mai 2019 | 2840 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
Cine ar refuza niste briose delicioase, cu crema si aromate? Cred ca nimeni, cel putin eu nu refuz asa bunatate! In prima faza am zis ca pregatesc niste briose simple, sa mai avem la un ceai, apoi am dorit sa aiba si crema, ca urma sa vina niste musafiri in vizita, le-am si decorat frumos si asa am obtinut aceste minunatii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
    • 4 oua
    • 3/4 de cana zahar
    • 1 cana lapte
    • 50 ml ulei
    • 50 gr unt
    • 350 gr faina
    • coaja rasa de la 1 lime
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita rasa bicarbonat
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 500 gr mascarpone
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 gr smantana de tara
    • 4 linguri zahar pudra vanilat
    • coaja rasa de la 1 lime
    • gem de capsuni
    Pentru decor:
    • capsuni
    • bete de ciocolata cu menta
    • frunze de menta
    • sclipici auriu comestibil
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime:

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare. Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand continuu pana zaharul este bine topit. Adaugati uleiul si untul topit. Incorporati laptele. Amestecati praful de copt cu bicarbonatul intr-un bolisor, stingeti cu zeama de lamaie, turnati peste compozitia de mai sus. Cerneti faina, o incorporati treptat, iar la final puneti coaja rasa de lime. Pregatiti o tava de briose, puneti hartiute. Turnati in fiecare compozitie de briose, dar nu le umpleti mai mult de 3/4. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-25 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Procedati astfel pana terminati toate briosele de copt. Mie mi-au iesit 18 bucati, potrivite ca marime.

Crema: Mixati mascarponele cu zaharul pudra. Adaugati frisca lichida rece, coaja de lime si mai mixati putin, dar nu sa fie gata crema. La final adaugati smantana si mai mixati pana crema devine spumoasa. Aveti grija sa nu mixati prea tare si sa devina prea groasa. Luati briosele reci, le faceti o mica scobitura in mijloc, cu o lingurita. In scobitura puneti gem de capsuni. Puneti crema intr-un pos, ornati briosele. Le pudrati cu sclipici auriu, apoi le decorati cu bucati de capsuni, bete de ciocolata si frunze de menta. Se pastreaza la rece, dar acoperite pentru a nu se usca. Sa aveti pofta!

PS: Din miezul brioselor scobite, pregatiti un desert la pahar. Puneti putin din crema de mai sus, ceva fructe sau gem si iese un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

09.06.2019, 20:34

Multumesc, Ancutsa!

RuxyRux 1

13.06.2019, 18:47

Ce bune arata, esti tare harnicuta!

Rocsi 1

13.06.2019, 20:40

Ruxy, multumesc tare mult, fata draga!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert crema de zahar ars