Desert briose cu ciocolata si crema cu aroma de lamaie

de Rocsi in Prajituri, 17 Mar 2021 | 2598 vizualizari

 

Anul acesta de martisor am vrut sa pregatesc ceva dulce si sa ofer cateva unor persoane care imi sunt dragi, persoane care mereu sunt atente cu mine. Asa ca am facut aceste briose, delicioase spun eu, ca mi-a ramas si mie pentru degustare si am surprins aceste persoane. M-am bucurat enorm! Sunt perfecte pentru a fi daruite! Daca le doriti mai dulci puteti folosi ciocolata cu lapte in loc de ciocolata neagra si sa faceti crema mai dulce!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose 18 bucati:
    • 4 oua
    • 200 gr zahar brut
    • 150 gr unt
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 200 ml lapte
    • 200 gr faina
    • 1 lingura cu varf cacao
    • 1 plic praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • 2 lingurite esenta de rom
    Pentru crema:
    • 250 gr crema de branza (sau mascarpone)
    • 250 ml smantana pentru frisca
    • 4-5 linguri zahar pudra
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si crema cu aroma de lamaie:

Untul taiat cuburi, ciocolata rupta bucatele, le puneti impreuna pe baie de aburi.

Amestecati pana sunt complet topite.

Dati deoparte si lasati sa sa racoreasca, pana este putin caldut acest amestec.

Separati ouale.

Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.

Adaugati zaharul in 3 etape, mixand bine pana nu se mai simt cristalele.

Adaugati galbenusurile si mixati bine, apoi turnati amestecul caldut de unt cu ciocolata.

Incorporati si laptele, vanilia si esenta de rom.

Cerneti faina cu praful de copt, separat si cacaoa.

Puneti jumatate din faina, cacaoa si mixati.

La final incorporati restul de faina.

Puneti hartiute in forma de briose. Le umpleti pe 3/4 cu compozitie de ciocolata. Le introduceti in cuptorul incins la 170 de grade, pentru 20-25 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le lasati sa se raceasca. Crema: Intr-un bol puneti smantana rece pentru frisca. O mixati cam 2 minute, adaugati zaharul pudra si mixati pana prinde volum. Puneti crema de branza, coaja rasa de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa. La final incorporati zeama de lamaie. Scoateti hartiutele de la briose. Puneti crema intr-un pos, ornati fiecare briosa. Deasupra puneti decoratiunile dorite! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si crema cu aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa