Desert briose cu ghimbir si portocala

de BakeUpArtist in Prajituri, 18 Mar 2017 | 2181 vizualizari

 

Astăzi am decis să combin ghimbirul cu portocale, o combinație care îmi este dragă, atât în ceai, cât și în deserturi.  

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ghimbir proaspăt ras;
  • 2 linguri de coajă de portocală proaspăt rasă;
  • 50 ml suc de portocală;
  • 200 g zahăr;
  • 3 ouă;
  • 250 ml chefir;
  • 350 g făină;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1 praf de sare;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ghimbir si portocala:

Într-o crăticioară, punem ghimbirul pe foc mic împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se răcească.

Mixăm ouale cu restul de zahăr, până ce compoziția își dublează volumul, adăugăm chefirul si mixăm din nou.

Separat, se amestecă făina cu sarea și praful de copt și se adaugă treptat peste ouă, mixând constant.

 La sfârșit, se adaugă și amestecul de ghimbir și se mixează bine. Umpleți 2/3 din formele de brioșe și coaceți la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ghimbir si portocala" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu mere