Desert cabana Padurea Neagra

de katty in Torturi, 3 Ian 2021 | 3153 vizualizari

 

Retete festive de iarna
Nu a iesit el chiar ce mi-am dorit caci  am  facut 2 portii odata si nu le-am impartit egal, unul din blaturi iesind mult mai gros. Daca ar fi sa repet tortul as imparti compozitia in 3 parti pentru a face blaturi mai subtiri. Si poate ceva mai multa crema... 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 2 oua intregi
    • 200 gr zahar
    • 200 gr faina
    • 4 linguri cacao
    • 100 ml ulei
    • 100 ml lapte batut
    • 100 ml cafea tare neindulcita
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1lingurita bicarbonat
    Crema:
    • 500 gr mascarpone
    • 500 gr frisca
    • 4 linguri zahar pudra
    • vanilie
    Sirop:
    • 250 ml apa
    • 3 linguri zahar
    • 400 gr visine congelate
    • 2 linguri lichior de cirese
    Decor:
    • 150 gr frisca
    • biscuiti digestivi
    • piscoturi
    • bombonele
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cabana Padurea Neagra:

Avem nevoie de 2 ori ingredientele de la blat. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul in tava de la aragaz pe hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana este gata. 

Procedam la fel cu cel de al doilea blat. Lasam blaturile la racit.

Taiem primul blat in doua jumatati pe vertical. Pe cel de al doilea il taiem in doa jumatati, apoi una dintre jumatati o taiem in doua parti neegale, una cam 3/4 din latime, cealalta 1/4.

Pregatim siropul.
Punem la fiert apa cu zaharul. Cand clocoteste si zaharul s-a topit, oprim focul si punem visinele. Amestecam usor si le lasam 10 minute,dupa care le scurgem. In siropul ramas punem lichiorul de  visine. Pentru crema batem frisca cu mascarponele, vanilia  si zaharul pudra.Montam tortul pe tava pe care il vom servi. Asezam prima jumatate de blat, o insiropam, apoi punem o parte de crema. Punem visine din loc in loc. Continuam cu celelalte 2 blaturi identice ca marime, alternand cu crema si visine.Dintre cele doua bucati neegale o punem pe cea mai mare, crema cu visine, ultima fiind cea mai mica.Imbracam tortuul in frisca si il nivelam astfel incat sa ii dam forma de cabana.Din piscoturi formam un acoperis.Cu biscuitii digestivi vom face usa si ferestre.

 Dam tortul la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cabana Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu doua creme