Desert tort in patratele

de merisor in Torturi, 9 Apr 2014 | 60723 vizualizari

 

Este un tort preparat in forma de cozonac, cu blat de cacao si nuca, putin insiropat, cu piersici din compot si crema de vanilie cu mascarpone. A fost delicios!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua + 3 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • sare
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 500 gr mascarpone
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf lingurita sare
  • plus 800 gr compot de piersici(de casa)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort in patratele:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte cele 3 galbenusuri pentru crema.


Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, iar cand bezeaua este destul de tare, adaugam galbenusurile, apoi uleiul, amestecand usor sa nu se lase bezeaua.


Cernem pe un platou faina si cacaua si le amestecam cu praful de copt, apoi incepem sa le incorporam treptat in compozitia de blat.


La final adaugam nuca macinata si esenta.


Tapetam o tava mare de cozonac cu hartie de copt si rasturnam compozitia de blat in ea.


Tava mea are dimensiunile 15x30 cm si inaltime 10 cm.


Nivelam compozitia si dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade, dar verificam spre final si cu scobitoarea.


Crema: Amestecam intr-un vas galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si sarea si diluam cu 2 linguri de lapte rece, apoi adaugam faina si omogenizam.


Restul de lapte il adaugam fierbinte, amestecam bine si punem vasul la foc mediu.


Amestecam in continuu pana cand crema se va ingrosa ca o budinca, apoi adaugam esenta de vanilie si dam vasul la rece.


Cand se va raci crema o vom amesteca cu mascarponele, punand cate putin mascarpone in crema si mixand usor.


Rasturnam blatul pe un platou si il vom decupa in trei parti pe orizontala.


Insiropam fiecare parte de blat cu zeama de la compotul de piersici, dar nu prea mult.


Taiem cateva bucati de piersica in cubulete iar restul le vom taia in sferturi si vom orna tortul cu ele.


Asamblare: Intindem pe prima parte din tort 1/5 din crema, asezam bucatele de piersica, apoi presam cu a doua parte de blat.


Peste a doua parte de blat, intindem de asemeni 1/5 din crema, asezam bucatele de piersica si presam cu a treia parte de blat.


Acum vom taia tortul astfel asamblat in trei parti pe verticala si vom proceda asemanator cu crema si cu bucatele de piersica.


Lipim bine partile de tort decupate, ornam deasupra cu crema ramasa, cu ajutorul unui posh si asezam felii de piersica.


Dam tortul la rece pentru cel putin 30 de minute, apoi putem portiona.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Crema de vanilie trebuie sa fie putin mai tare, pentru ca se va dilua cand se va amesteca cu mascarponele si va deveni cremoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort in patratele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

reisnaor_2006 1

05.02.2015, 23:39

monik80 1

20.03.2015, 15:37

ffff bun

Ancutsa 1

23.06.2018, 17:31

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si nuci