Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

de Panacris in Prajituri, 23 Feb 2021 | 3382 vizualizari

 

Un desert rapid și delicios, cu ce găsiți prin frigider și cămară! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Albușuri de ou 3 bucăți,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr tos 10 linguri,
  • Ulei de cocos 3 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Zeamă de portocale cca. 50 ml,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Făină alba de grâu cca. 500 g,
  • Pudră de cacao 50 g.
  • Pentru umplutură:
  • Cireșe confiate 200 g,
  • Sâmburi de cacao cca. 100 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao:

În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă.

Apoi se adaugă zeama de portocale, uleiul de cocos, uleiul de floarea soarelui în fir subțire, mixându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul de ouă și mirodenii, amestecându-se ușor, până se obține un blat omogen și puțin fluid.

Din compoziție rezultată se pune cca. 200 g într-un bol și se amestecă cu pudra de cacao.

Într-o formă de chec tapetată cu puțin unt/ulei și făină sau foie de pergament se toarnă compoziția de chec.

Apoi se presară cireșele confiate și sâmburii de cacao, amestecându-se ușor în compoziție.

La final se toarnă compoziția cu pudră de cacao și amestecă ușor cu o scobitoare să se înglobeze în mijlocul chec-ului.

Checul se dă la copt cca. 30 minute la foc mediu, 180 grade.

După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă la răcorit și se pudrează cu zahăr pudră vanilinat după gust, atenție să fie rece!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure