Desert chec mozaic

de Andreea Baraboi in Prajituri, 5 Iun 2014 | 17376 vizualizari

 

Astazi nu stiam ce desert sa pregatesc pentru familia mea si rasfoind printre retele bucatarasilor am gasit-o pe aceasta. Am mai adaugat eu cate ceva din experienta si asa mi-am surprins familia intr-un mod placut. Este o reteta foarte delicioasa si super economica!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri apa
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec mozaic:

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul vanilat (eu zaharul vanilat l-am facut pudra) si le batem cu viteza mica, apoi adaugam zaharul putin cate putin. Compozitia trebuia sa iasa tip bezea.

Galbenusurile le batem cu uleiul adaugat treptat exact ca la maioneza, tot cu viteza mica de la mixer si le incorporam in compozitia de bezea. 

Faina o amestecam cu cele 2 lingurite de praf de copt. Adaugam faina treptat in compozitie si amestecam lejer, de sus in jos cu o lingura de lemn.

Cacaua se pune intr-un bol mic unde se amesteca cu apa.

Varsam trei sferturi din compozitie in cele doua tavi tapetate cu hartie de copt (eu obisnuiesc sa folosesc hartie de copt numai pe fundul tavii, restul il ung cu ulei) si in compozitia ramasa adaugam cacaua care este deja ca o pasta si o amestecam bine. O turnam in mod egal in compozitia din tavi. Cu ajutorul unui cutit se face mozaicul deasupra checurilor.

Se dau la cuptor preincalzit 30 -40 minute,.Proba se face cu scobitoarea. 

Lasam sa se raceasca si apoi le putem taia. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi zahar pudra pentru decor, dar eu nu am pus pentru ca este foarte dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec mozaic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao si mere