Tartă cu măr şi caramel sărat

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 8 Apr 2013 | 1201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 măr decojit şi tăiat cuburi
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 lingură vin Muscatel
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 1/2 lingură miere
  • 2 linguriţe caramel sărat
  • Pentru aluat:
  • 50 grame unt la temperatura camerei
  • 50 grame zahăr
  • 100 grame făină
  • 1/2 ou
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • puţină sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu măr şi caramel sărat:

Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul, sarea și vanilia şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.



După expirarea timpului, se împarte aluatul în două părţi egale şi se întinde astfel încât să poată acoperi două forme de tartă cu diametrul de 6 cm. Se înţeapă cu o furculiţa din loc în loc. Se introduce la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la 210 grade Celsius.


Se amestecă bucăţile de măr cu scorţişoara, vinul, esenţa şi mierea şi se lasă minim 30 de minute deoparte.


Se aşează compoziţia în forme şi se introduce din nou la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 10 minute. La final, cât tartele sunt încă fierbinţi se aşează deasupra câte o linguriţă de caramel sărat.


Se scot din forme şi se consumă cu îngheţată de vanilie.

 

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu măr şi caramel sărat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

08.04.2013, 19:08

Deosebit de buna...ador tartele cu mere!

Aurelia 07_07 1

08.04.2013, 21:09

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta Alpina cu mere