Desert clatite banatene

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 30 Ian 2011 | 49018 vizualizari

 

gabitzo esti prima pe lista :* stiu ca-ti plac la nebunie, mori mancand nu alta :)) va servesc pe toti bucatarasii cu cate o portie :*:*:*:*:*

 

INGREDIENTE

Clatite:

  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • faina  cat sa iasa un aluat subtire
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura ulei

Crema de galbenusuri:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • 200 ml smantana

Crema de branza:

  • 300 g branza proaspata
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • stafide

Bezea:

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite banatene:

Pentru inceput vom face clatitele din ingredientele mai sus mentionate.

Dupa ce am facut clatitele facem crema de branza astfel:

Amestecam branza cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o smantana, dupa care adaugam stafidele.

Umplem clatitele cu crema de branza.

Pregatim crema de galbenusuri: Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care amestecam si cu smantana.

Bezeaua o facem din cele 3 albusuri ramase de la galbenusuri, pe care le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa si lipicioasa.

Ungem o tava termorezistenta cu unt, apoi punem clatitele una langa alta, peste care vom turna crema de galbenusuri si dam la cuptor pentru 10 minute la foc mic.

Dupa care scoatem tava si turnam si bezeaua (am procedat asa, deoarece ultima oara cand am facut am pus si bezeua imediat si am avut surpriza sa nu se inchege bine crema de oua).

Dam din nou la cuptor cu usa intredeschisa, pentru a se usca bezeaua.

Se serveste rece (insa noi nu am avut rabdare si am mancat imediat ce am scos tava din cuptor :D)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Ion&Ioana