Desert clatite banatene

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 30 Ian 2011 | 27897 vizualizari

 

gabitzo esti prima pe lista :* stiu ca-ti plac la nebunie, mori mancand nu alta :)) va servesc pe toti bucatarasii cu cate o portie :*:*:*:*:*

 

INGREDIENTE

Clatite:

  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • faina  cat sa iasa un aluat subtire
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura ulei

Crema de galbenusuri:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • 200 ml smantana

Crema de branza:

  • 300 g branza proaspata
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • stafide

Bezea:

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite banatene:

Pentru inceput vom face clatitele din ingredientele mai sus mentionate.


Dupa ce am facut clatitele facem crema de branza astfel:


Amestecam branza cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o smantana, dupa care adaugam stafidele.


Umplem clatitele cu crema de branza.


Pregatim crema de galbenusuri: Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care amestecam si cu smantana.


Bezeaua o facem din cele 3 albusuri ramase de la galbenusuri, pe care le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa si lipicioasa.


Ungem o tava termorezistenta cu unt, apoi punem clatitele una langa alta, peste care vom turna crema de galbenusuri si dam la cuptor pentru 10 minute la foc mic.


Dupa care scoatem tava si turnam si bezeaua (am procedat asa, deoarece ultima oara cand am facut am pus si bezeua imediat si am avut surpriza sa nu se inchege bine crema de oua).


Dam din nou la cuptor cu usa intredeschisa, pentru a se usca bezeaua.


Se serveste rece (insa noi nu am avut rabdare si am mancat imediat ce am scos tava din cuptor :D)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

nico_72 1

28.09.2013, 22:46

ionelarumpel 1

10.04.2014, 21:24

Super delicios!
Tocmai am facut si eu!
Multumesc pentru reteta!

Alina26 1

14.06.2014, 16:45

mamaa...ce bunatate!!!imi ploua o gura!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite in sos de vanilie