Desert clatite cu gem de caise

de lucy2002 in Dulciuri, 18 Iul 2019 | 2119 vizualizari

 

Un desert delicios si usor de facut!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 600 ml lapte gras
  • 400 ml apa minerala carbogazoasa
  • 550-600 gr faina
  • 80 gr unt topit
  • 30 ml ulei pentru uns tigaia
  • 1 lingurita lamaie razuita
  • 1-2 pliculet zahar vanilat
  • 1/2 lingurita de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu gem de caise:

Ouale se bat cu un praf de sare, adaugam treptat faina in ploaie, cand incepe a se ingrosa compozitia, adaugam laptele amestecat cu untul topit si apa minerala si amestecam continuu cu telul.

Intr-o tigaie, fierbinte, se adauga un strop de ulei pe care il intindem cu ajutorul unei pensule de silicon, adaugam un polonic de compozitie, miscam tigaia pana se uniformizeaza compozitia, rumenim clatitele pe ambele parti si le scoatem pe un platou. umplem clatitele cu gem de caise ( sau de care vreti voi) le impaturim ( eu am ales varianta asta pentru ca nu-mi place sa mi se prelinga din clatite umplutura) si le servim  calde cu mare pofta ;)

Mie mi-au iesit 24 bucati.

 

 

TIPS-URI

1

apa minerala fragezeste clatitele

2

untul topit le face mai fine, dar se pote folosi si ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

18.07.2019, 21:24

Cred ca vreo 4 bucati as servi acum, mai ales ca sunt cu gem de caise!

lucy2002 1

18.07.2019, 21:45

Cu cea mai mare placere va servesc Rodica , Merisor, Rocsi

Gherca Daniela 1

18.07.2019, 21:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan amorezat