Desert cornulete de zapada (cu umplutura de nuca)

de Rocsi in Dulciuri, 20 Oct 2016 | 6250 vizualizari

 

Am vazut aceste cornulete la Laura si tare mi-au furat privirea (mai ales ca eu ador cornuletele pregatite in casa). Ea a preluat reteta de la Criss si tot asa, o reteta ce se mosteneste :))))...Sunt ementiale, prea bune, se topesc in gura, aromate si cum mai vreti voi! Fetele le-au umplut cu mac, dar mie imi plac cu nuca, asa ca am optat pentru o umplutura cu nuca. Multumesc fetelor pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 200 gr unt de 80% grasime
  • 200 gr smantana
  • 2 linguri gris
  • 400 gr faina
  • un praf de sare
  • 2 lingurite vanilie

Umplutura:

  • 130 gr nuca
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura crema de ciocolata
  • 1 lingura zahar
  • circa 100 ml lapte
  • esenta de rom
  • zahar pudra pentru tavalit
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete de zapada (cu umplutura de nuca):

Aluatul:

Intr-un bol amestecam faina cu grisul si sarea.

Adaugam untul rece si taiat cuburi, amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos.

Punem smantana, vanilia si framantam pana aluatul devine omogen si nelipicios.


Il invelim in folie alimentara si il introducem in frigider pentru 40-50 de minute.

Umplutura:

Macinam nuca, o punem intr-un bol.

Peste nuca, punem cacaoa, zaharul, esenta de rom si le amestecam.

Turnam lapte caldut, treptat, si invartim pana obtinem o umplutura cremoasa.

La final adaugam si crema de ciocolata.


Scoatem aluatul de la frigider.

Rupem o bucata, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de subtire.

Cu un pahar potrivit decupam cercuri, punem cate putina umplutura pe fiecare cerc de aluat.

Rulam cornuletele, le asezam intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt.


Procedam astfel pana terminam tot aluatul.

Introducem cornulete in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15-20 de minute, pana se usuca putin cornulete. Nu trebuie sa fie aurii.


Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le tavalim fierbinti prin zahar pudra.

Le asezam pe un platou si servim.

Daca nu le serviti imediat, pot fi pastrate intr-o cutie metalica. Cu cat stau mai mult cu atat devin mai fragede.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de zapada (cu umplutura de nuca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

12.12.2016, 20:48

Aletta, chiar merita incercate

RuxyRux 1

12.12.2016, 20:56

Arata delicios!

Rocsi 1

13.12.2016, 20:36

Asa si sunt Ruxy. Multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta adanca cu mere si sos aromat