Desert cornulete fragede (reteta de post)

de diaconta in Dulciuri, 11 Mar 2018 | 1289 vizualizari

 

Eu am făcut aceste cornuleţe în varianta de post. Dacă nu doriţi să folosiţi margarină, puteţi să folosiţi unt.
Pentru că am luat reţeta de la prietena mea Luminiţa-Meryem Sunar, am vrut să respect întocmai reţeta ei. Luminiţa este o adevărată regină a aluaturilor, aşa cum puteţi să vedeţi pe blogul ei  “O patraţică din Turcia mea”.
Eram sigură că vor ieşi nişte cornuleţe fragede, exact aşa cum a spus şi Luminiţa.

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina
  • 6 linguri apa minerala
  • 2 linguri oţet
  • ½ lingurita sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Faina cât cuprinde(cam 10 linguri cu vârf zice Luminita) eu am cântarit si am avut nevoie de 370 g
  • Gem de visine cu caise(sau orice umplutura doriti)
  • Zahar praf pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede (reteta de post):

Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie.


Am omogenizat toate ingredientele, apoi am adaugat treptat faina pâna am obtinut consistenta dorita.


Aluatul nu trebuie sa fie prea tare, dar sa fie nelipicios.


Dupa cum scria la reteta, am batut aluatul de blat de 50 de ori.


Pare amuzant, dar asa se fragezeste.


Dupa ce l-am snopit în bataie, l-am lasat la rece pentru o ora.


Am întins aluatul într-o foaie destul de subtire, am pus umplutura si le-am rulat.


Le-am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 30 de minute.


Când s-au racit, le-am pudrat cu zahar.


S-aveţi poftă!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Catalina L 1

13.03.2018, 22:51

tare bune si frumoase

dantes 1

16.03.2018, 13:00

Bune!

katty 1

26.03.2018, 22:04

Vai ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
MADELEINE CU LAMAIE