Desert cornulete pufoase cu rahat

de Andreea Baraboi in Prajituri, 24 Iul 2014 | 45499 vizualizari

 

Este reteta copilariei mele!

 

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 550 g faina
  • 1 galbenus
  • 4 linguri smantana
  • un varf de sare
  • jumatate de lamaie rasa
  • o cescuta de apa
  • 200 g zahar pudra
  • rahat 
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete pufoase cu rahat:

Am amestecat toate ingredientele si a rezultat un aluat usor de modelat. Daca iese prea tare, adaugam putina apa din cescuta. Daca nu va trebuie, nu o folosim deloc.

Am intins foaia de aluat si am taiat in forma de romburi, dupa care am plasat in centrul rombului o bucatica de rahat, apoi am rulat, asigurandu-ma ca am inchis bine capetele pentru a nu se deschide la cuptor.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mic pentru15 -20 minute, pana cand cornuletele au inceput sa prinda culoare si sa se rumeneasca usor.

Se scot de la cuptor si se pudreaza fierbinti cu zaharul pudra dat prin sita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete pufoase cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Andreea Baraboi 1

27.07.2014, 18:39

da, asa e

Gicuta 1

03.09.2014, 13:16

la favorite!

MedaPopean 1

12.07.2018, 16:29

Untura se poate inlocui cu unt ?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac