Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Incet, incet am ajuns si eu la reteta cu nr.150.
Cat de buna a fost nu va mai spun, va las pe voi sa aflati ...;)
Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi maresc volumul.
Dupa ce si-au marit volumul, adaugam in fir subtire uleiul si omogenizam, se adauga piureul de dovleac, esenta de vanilie si cu ajutorul unui tel para omogenizam cu atentie de jos in sus. Se adauga laptele, faina amestecata cu praful de copt, scortisoara macinata iar la final afinele congelat si date prin faina. Compozitia este gata.
In tava de la aragaz am pus o folie de hartie de copt am folosit dreptunghiul reglabil si am turant compozitia in tava pe care am introdus-o in cuptorul preincalzit la o temperatura de 160 grade C, pentru 25-30 minute sau pana a trecut testul cu scobitoarea.
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Am mixat mascarponele cu zaharul pudra si un plic de zahar vanilinat pana a devenit crema.
Smantana indulcita lichida am mixat-o pana s-a facut frisca.
In crema de mascarpone adaugam cate o lingura de frisca si mixam la viteza mica pana incorporam toata frisca.
Am facut un sirop din apa, zahar si zeama de lamaie.
Am impartit in doua foaia si am taiat-o, au rezultat doua foi. Fiind cele doua foi graoase le-am taiat pe grosime , subtiindu-le, asa ca am obtinut 4 foi.
Foile le-am insiropat pe rand si am trecut la umplera lor cu crema. O foaie, sirop crema , iar foaie sirop crema si tot asa . Am oprit un pic de crema intr-un pos si am ornat ultima foaie deasupra.
1
smantana lichida si mascarponele se tin la frigider pana in momentul cand o vom mixa
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola