Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone

de lucy2002 in Prajituri, 29 Feb 2020 | 422 vizualizari

 

Incet, incet am ajuns si eu la reteta cu nr.150.
Cat de buna a fost nu va mai spun, va las pe voi sa aflati ...;)
 

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte dulce
  • 60 ml ulei
  • 375 g faina 
  • 350 gr dovleac copt piure
  • 80 g afine congelate
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • CREMA
  • 250 g mascarpone + zahar pudra 100g
  • 350 ml frisca lichida indulcita pentru frisca
  • 300 ml sirop pentru insiropat foile ( apa, zahar si zeama de lamaie) sau zeama din compot visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone:

Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi maresc volumul.


Dupa ce si-au marit volumul, adaugam in fir subtire uleiul si omogenizam, se adauga piureul de dovleac, esenta de vanilie si cu ajutorul unui tel para omogenizam cu atentie de jos in sus. Se adauga laptele, faina amestecata cu praful de copt, scortisoara macinata iar la final afinele congelat si date prin faina. Compozitia este gata.


In tava de la aragaz am pus o folie de hartie de copt am folosit dreptunghiul reglabil si am turant compozitia in tava pe care am introdus-o in cuptorul preincalzit la o temperatura de 160 grade C, pentru 25-30 minute sau pana a trecut testul cu scobitoarea.


Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Am mixat mascarponele cu zaharul pudra si un plic de zahar vanilinat pana a devenit crema.


Smantana indulcita lichida am mixat-o pana s-a facut frisca.


In crema de mascarpone adaugam cate o lingura de frisca si mixam la viteza mica pana incorporam toata frisca.


Am facut un sirop din apa, zahar si zeama de lamaie.


Am impartit in doua foaia si am taiat-o, au rezultat doua foi. Fiind cele doua foi graoase le-am taiat pe grosime , subtiindu-le, asa ca am obtinut 4 foi.


Foile le-am insiropat pe rand si am trecut la umplera lor cu crema. O foaie, sirop crema , iar foaie sirop crema si tot asa . Am oprit un pic de crema intr-un pos si am ornat ultima foaie deasupra.

TIPS-URI

1

smantana lichida si mascarponele se tin la frigider pana in momentul cand o vom mixa

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

dantes 1

01.03.2020, 08:11

Felicitari!

Gherca Daniela 1

01.03.2020, 09:50

arata minunat!

mirela0911 1

01.03.2020, 13:35

Ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris