Negresa de post

de Xandrinne in Prajituri, 18 Aug 2013 | 7289 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe blogul lui Miha; am testat-o imediat cum am descoperit-o si mi-a placut foarte mult, pentru ca este delicioasa, atat de delicioasa incat am consumat rapid, in primavara, tot stocul de dulceata de trandafiri :))

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina,
  • 100 g zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 1/2 cana nuca macinata,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1/2 cana ulei,
  • 1 cana si jumatata apa minerala,
  • 300 g dulceata de trandafiri.
  • Glazura:
  • 2 linguri cacao,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 lingura ulei,
  • 3 linguri apa,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Amestecam intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, nuca si un praf de sare.

Turnam uleiul, apoi apa si omogenizam cu un tel.

Incorporam dulceata, amestecand bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/30). Coacem la foc mediu pana suprafata prajiturii, la atingere, este ferma. (Sa spun drept, nu mai retin cat am lasat-o in cuptor). Lasam blatul sa se raceasca in tava.

Pentru glazura amestecam intr-o craticioara cacaua si zaharul, turnam apa si uleiul si fierbem la foc mic, pana ajunge glazura la consistenta dorita. O turnam calduta peste blat; lasam sa se raceasca bine glazura, apoi o portionam. Blatul este umed si moale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Negresa de post-0
Negresa de post-1
Negresa de post-2

COMENTARII (11)

 merisor

merisor 1

19.08.2013, 09:14

Tare buna!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:55

Micutzulbucatar2

Micutzulbucatar2 1

31.03.2014, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!