Desert cornuri umplute cu branza

de Razvan Constantinescu in Dulciuri, 27 Mar 2020 | 2012 vizualizari

 

Daca vi se par un pic brune, este din cauza ca le-am mai lasat in cuptor dupa ce l-am oprit.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata + 1 lingura zahar
  • 300 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 700 g faina (sau cat cuprinde)
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaca
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de rom
  • 1 ou
  • 1 lingura de gris
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri umplute cu branza:

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga ouale, zaharul, zaharul vanilinat, sarea, esenta de vanilie si faina cat cuprinde. Se framanta aluatul, apoi se ung mainile cu ulei si se formeaza o bila. Se lasa coca sa creasca la loc cald.

Se pregateste umplutura. Se rade branza si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta de rom si oul. La nevoie, se adauga si gris daca branza isi lasa zeama.

Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa de lucru infainata si se imparte in 12.

Fiecare triunghi de aluat se mai intinde cu ajutorul sucitorului. Se pun 1-2 linguri de umplutura la baza triunghiului, apoi se ruleaza.

Cornurile astfel formate se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenusurile amestecate cu lapte si se introduce tava la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "Caramel"