Gnocchi aromati cu pesmet

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Mai 2014 | 1391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • cca 300 gr. faina alba
  • 1 ou potrivit
  • un praf de sare
  • cca 500 gr. carofi fierti in coaja si dati pe razatoare
  • 3-4 linguri de ulei (pentru uns mainile in timpul modelarii)
  • 2 lingurite pudra de roscove
  • Patul de pesmet aromat:
  • cca 200 gr. pesmet din comert
  • 4 linguri zahar tos
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite pudra de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi aromati cu pesmet:

Mai intai intindem pesmetul in tava, presaram zaharul si dam tava la cuptor la temperatura redusa pana se rumeneste pesmetul frumos.


Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe razatoarea cu ochiuri mici.


Adaugam 1 ou potrivit si faina,un praf de sare, amestecam/framantam foarte bine si obtinem un aluat lipicios din care vom rupe bucatele dupa marimea preferata, le modelam in forma dorita si le fierbem in apa cu sare pana se ridica la suprafata.


Le scurgem de apa in care au fiert, presaram pudra de roscove cat sunt fierbinti, apoi le asezam pe patul de pesmet rumenit cu zahar.


Deasupra presaram continutul unui pliculet de zahar vanilat, pudra din coaja de portocala confiata, tavalim gnocchi prin pesmet sa se imbrace intr-un strat uniform si tam tava la cuptor pentru 15 minute la temperatura potrivita.


Se pot servi atat calzi cat si reci.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi aromati cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mirela0911 1

11.05.2014, 09:48

Buni si astia!

MOKUSKA 1

11.05.2014, 09:57

bune galustele

Micutza Luana 1

11.05.2014, 12:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu branza colorati