Desert cozonac cocoa-cocos

de Dorka in Prajituri, 21 Noi 2021 | 2100 vizualizari

 

Un mic de jun delicios în ton pentru Crăciun.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 2,5 dl lapte
  • 315 g iaurt (pentru mine a fost un amestec de iaurt natural și iaurt cu prune)
  • 3 ouă
  • 12 linguri de zahăr
  • 125 g unt
  • jumătate de pachet de drojdie uscate
  • 8 linguri de cocoa
  • 6 linguri de cocos
  • 8 linguri de lapte
  • 1 gălbănușuri unui ou
  • 1 linguri de zahăr
  • puțin lapte
  • 4-5 linguri nuci măcinată
  • sos de caramel de casă : 62 g zahăr, 22,5 g unt, 50 g friscă, 22,5 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cocoa-cocos:

Pune zahărul în laptele călduț și stoarce drojdia.

Cerneți făină și adăugați: unt, ouă, iaurt. Ultima data adaugam laptele cu drojdie.

Framantam aluatul si scoatem aproximativ  75-80 grame. Acesta va fi porția alba la care adaugam nuca de cocos si cateva linguri de lapte (cat puteti face un aluat moale dar nu il lipiti)

Se adauga cacao si cateva linguri de lapte in rest si se framanta pana la aceeasi consistenta.

Apoi lăsați ambele aluaturi să se dubleze timp de 50-60 de minute.

Împărțiți ambele în 4-4 porții și lăsați să se odihnească încă 10 minute.

Luam o parte de cacao si o parte alba, le intindem pe amandoua (albul mai mic) si le punem una peste alta. O întindem pentru noi după cum ne place, apoi o rulăm pe toate. Tăiați la mijloc cu un cuțit și răsuciți aluatul trei pentru a face o dungă.Îi dăm apoi formă și mai facem asta de trei ori pentru a obține 4 cozonac mai mici.

Se unge cu ouă și se lasă să se odihnească până când cuptorul se încălzește la 180 de grade. Apoi se prăjește timp de 30 de minute.

Faceți sosul caramel până se răcește cozonacul.Gatiti zaharul si apa pana incepe sa se rumeneasca (este nevoie de timp). Se încălzește untul și smântâna, apoi se adaugă pentru sirop de zahăr  și se lasă puțin pe aragaz amestecând. Se lasa apoi sa se raceasca si sosul de caramel este gata.

Cand totul este gata decoram în partea de sus a  cozonacului cu caramel si nuca macinata dupa preferinta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cocoa-cocos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata