Desert cozonac de post cu rahat si stafide

de Valclaudia in Mancaruri de post, 21 Mar 2017 | 2504 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 150 ml ulei
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 450 ml apa calduta
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr zahar
  • cca 200 gr stafide tinute la hidratat in esenta de rom
  • cca 400 gr rahat
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac de post cu rahat si stafide:

Drojdia, sarea si o lingurita de zahar se lichefiaza, apoi adaugam apa calduta, zaharul, zaharul vanilat, faina, omogenizam ingredientele.


Adaugam uleiul si framantam pana devine aluatul elastic. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa isi tripleze volumul (eu l-am lasat la dospit mai bine de doua ore).


Preincalzim cuptorul la 175 grade C.


Impartim aluatul crescut pe masa de lucru, in doua parti egale.


Intindem fiecare parte de aluat in foaie de grosimea unui deget, asezam stafide hidratate in esenta de rom si bucatele de rahat, apoi rulam strans foaia si aszam aluatul rulat in tava tapetata cu hartie de copt.


Procedam la fel si cu cealalta parte de aluat, apoi dam la cuptor tavile pentru 40 minute. Inainte cu 5 minute de scurgerea acestui timp, scoatem rapid cozonacii din cuptor, ii ungem repede cu apa si presaram zahar tos peste ei, apoi dam din nou pentru 5 minute tavile la cuptor.


La final, scoatem cozonacii din cuptor, apoi din tavi, ii asezam un gratar, ii lasam la racit complet.


Feliem cozonacul si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac de post cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

22.03.2017, 16:13

Delicios!

Lau 1

26.03.2017, 18:04

RuxyRux 1

12.12.2018, 23:38

Bun si de post Val!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura frageda cu mere, de post
  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cum se face coliva