Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni

de Panacris in Dulciuri, 8 Iun 2020 | 2101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cremă:
  • Gălbenușuri de ou 5 bucăți,
  • Zahăr 5 linguri,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Amidon 4 linguri,
  • Lapte cca. 300 ml,
  • Esență de vanilie Madagascar de la Dr. Oetker 1 lingură,
  • Sare iodată ½ linguriță.
  • Pentru topping:
  • Sâmburi de cacao 2 linguri, (sau bucățele de ciocolată neagră).
  • Căpșuni cca. 300 g,
  • Tort jelle roșu 2 pliculețe,
  • Zahăr tos cca. 6 linguri,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Spiraline de cacao cu umplutură de cocos.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni:

  • Gălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la Bain Marie, sau într-un vas special pentru fiert laptele în cazul meu, la foc mic, până ce se omogenizează și se obține o cremă fină. La final se adaugă esența de vanilie și se lasă la răcorit, acoperită pentru a se evita formarea pojghiței specific cremelor cu amidon.
  • Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie în două.
  • Tort jelleu, se prepare conform instrucțiunilor de pe ambalaj: într-un ibric se pun 500 ml apă rece, conținutul pliculețelor și zahărul tos, amestecându-se energic până ce se înglobează. Se pune la fiert la foc mediu, amestecându-se continuu. Atenție când ajunge la punctul de fierbere se oprește sursa de căldură și se lasă la răcorit.
  • Se începe montarea: în cupe de sticlă transparente se pun 2-3 linguri de cremă aromată, sâmburi de cacao sau după caz, bucățele de ciocolată neagră.
  • Căpșunile se așează artistic și se acoperă cu jeleul colorat. Se lasă la rece cca. 30 minute înainte de servire.
  • Se ornează cu frunze de mentă, spirale cu cacao și cremă de cocos sau cu ce fel de napolitane aveți prin dulapuri cu dulciuri.
  • Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creme Anglaise