Desert cu biscuiti, alune de padure si curmale

de simona72 in Torturi, 14 Feb 2019 | 3506 vizualizari

 

Simplu de facut, delicios si apreciat de toata lumea. Desigur, este vorba de salamul de biscuiti, desertulcopilariei. . Astazi, fiecare incearca o reinterpretare a retetei, cu ce-i place mai mult, dupa gustul fiecaruia si dupa ingredientele disponibile. Se pot folosii diferite fructe uscate, seminte, fructe confiate, ciocolata alba, neagra, cu lapte, frisca, posibilitatile sunt nenumarate… Cel mai nou si spectaculos sunt torturile, care pot sa fie simple, pentru un pranz de duminica, un desert de zi cu zi sau un tort aniversar. Simplu si de mare efect!!! 

 

INGREDIENTE

  • 150 gr biscuiti cu ovaz si scortisoara
  • 300 gr biscuiti simplii Petit Beurre
  • 150 gr unt gras topit
  • 100 gr ciocolata 52% cacao
  • 2 linguri cacao neagra
  • 50 ml Amaretto(lichior)
  • 1 plic vanilie Finnese
  • 100 gr curmale uscate
  • 100-120 gr alune de padure prajite si fara coaja
  • 50 gr migdale
  • Optional:
  • 2 linguri zahar pudra(se poate suplimenta mai mult cantitatea de zahar, in functie de gustul fiecaruia)
  • Pentru decor:
  • 150 gr ciocolata 52%cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti, alune de padure si curmale:

Prima oara de ocupam de fructele uscate, adica de curmale. Ele necesita sa stea la hidratat 1-2 ore. Se taie curmalele in bucati (depinde cat sunt de mari), se pun intr-un castron si se adauga lichiorul Amaretto peste ele.

Biscuitii se rup cu mana in bucati si mai mari si mai mici. Atat biscuitii cu ovaz cat si cei simpli folositi de mine, nu au fost tari, deci nu a fost necesar sa-i dau printr-un robot.

 Punem biscuitii intr-un castron mai mare, adaugam cacaua, zaharul pudra, untul topit, curmalele hidratate, migdalele si alunele de padure taiate grosier. Lichiorul ramas de la curmale se amesteca cu vanilia si se adauga la celelalte ingrediente. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga si ea. Se amesteca toate ingredientele cu o spatula, cat mai usor, sa nu se zdrobeasca de tot biscuitii. Avem nevoie sa ramana si bucati mai mici de biscuiti intregi.

Compozitia se pune in forme, fie din cele individuale, tip inel detasabil, fie intr-o tava de tort in care ati pus folie alimentara. Se dau formele de tort la frigider pentru cel putin 3 ore.

Se scoate din tava, se inlatura folia alimentara si se asaza pe un platou. Daca ati folosit un inel, este necesar sa treceti un cutit cu lama subtire sa desprindeti compozitia de marginile inelului sau sa ungeti inainte inelul cu unt, apoi cand il scoateti din frigider sa treceti flacara un ei torte de bucatarie.

Pentru decor puteti sa folositi orice, bombonele, frisca batuta, toping, floricele comestibile, etc.. Eu am facut un ganache: se pune smantana pe foc si se lasa pana devine fierbinte. Se adauga ciocolata taiata marunt si se amesteca pana ciocolata este topita. Se da la frigider 2-3 ore. Se mixeaza pana devine spumoasa si se tine de paletele mixerului. Se pune intr-un pos si se orneaza tortuletul. Se pudreaza sau nu, partial sau total cu cacao pudra. Sa fa fie de folos!!!

TIPS-URI

1

Pontul meu este ca le puteti monta in forme individuale mici, de 1-2 persoane(inele speciale), le ornati frumos, le ambalati si le faceti cadou celor dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti, alune de padure si curmale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti