Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti

de Rocsi in Mancare copii, 26 Mai 2016 | 1158 vizualizari

 

Ce faci cand o prietena te suna ca vine pe la tine si tu stii, ca nu ai cu ce o servi? Te gandesti, ce poti pregati intr-un timp scurt. Deschizi frigiderul, vezi ce ai, ce cu ce se combina si repede, repede faci un desert la pahar, ca nu ai timp de copt si bibilit prea mult.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr iaurt
  • 200 gr smantana de tara
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 gr capsuni + 3 bucati pentru decor
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 150 gr biscuiti cu vanilie
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • frunze de menta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti:

Smantana rece o mixam spuma cu zaharul pudra. Adaugam iaurtul, mixam pana este bine incorporat. Punem extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie si le amestecam cu o paleta. Dam crema la frigider 15-20 de minute. Spalam capsunile si le indepartam coditele. Cam 5 capsuni le taiem in feliute subtiri pe lungime, iar restul le taiem cuburi potrivite. Scoatem crema de la frigider dupa ce a trecut timpul, punem capsunile cuburi, le incorporam amestecand usor cu o paleta. Biscuitii ii rupem bucatele. Pregatim cinci cupe, punem pe fundul lor bucatele de biscuiti, iar pe margini asezam felii de capsuni. Punem un strat de crema, iar bucatele de biscuiti si iar crema. Dam desertul la rece 20-30 de minute, apoi il decoram cu jumatati de capsuni si frunze de menta. Ciocolata o topim pe baie de aburi. Cu o lingurita punem ciocolata topita peste fiecare cupa de desert, apoi servim. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Geanina87 1

30.05.2016, 11:20

Rocsi 1

30.05.2016, 21:04

Geanina

dantes 1

31.05.2016, 06:36

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Vafe si clătite americane