Desert cu pepene

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 6 Sep 2016 | 4799 vizualizari

 

O nebunie. Am folosit un pepene galben zemos foarte aromat.Un desert delicios si racoritor pentru zilele calduroase.

 

INGREDIENTE

  • 8-9 piscoturi
  • 300 g iaurt Cedra (6% grasime)
  • 300 g iaurt 10 % grasime
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80-100 g zahar pudra
  • 10 g gelatina granule
  • 500 g pepene
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu pepene:

Taiem pepenele cuburi. Punem gelatina la hidratat. Mixam bine  smantana, apoi adaugam zaharul pudra mixand in continuare.

Adaugam si iaurtul amestecand usor. Incalzim gelatina pana ajunge la punctul de fierbere , lasam sa se racoreasca putin, o amestecam cu cateva linguri din compozitia de iaurt, apoi o adaugam in toata compozitia de iaurt.

Intr-o tava de cozonac punem folie si apoi asezam alternativ un strat de crema unul de pepene.Deasupra asezam un rand de piscoturi. Invelim si partea superioara in folie si introducem la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat de seara pana dimineata.

Dimineata am rasturnat tava, piscoturile raman la baza desertului si am ornat cu bucati de pepene. A fost un desert foarte aromat si racoritor.

TIPS-URI

1

Zaharul se adauga dupa gust

2

Se pot folosi 2 plicuri de gelatina.Eu am folosit unul si crema nu a fost foarte tare, dar nu prea iubesc gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu pepene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dulciuri cu Georgiana 1

08.09.2016, 15:19

Multumesc !

CameliaR 1

10.09.2016, 10:49

Ce desert bun si racoros!

CretuValentina 1

15.06.2019, 19:31

vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec economic