Desert foietaj cu mar

de Meea in Dulciuri, 22 Iun 2020 | 2249 vizualizari

 

Când vine vorba despre măr, nu cred că mai trebuie adăugat ceva. Fie că zici plăcintă cu măr, fie că zici tartă cu măr, foietaje cu măr sau chiar o felie de măr, deja toată lumea știe că include ceva bun automat. Nu știu dacă poate exista cineva pe undeva care să nu mănânce sau să nu îi placă merele. Și dacă există îi trimit niște foietaje și își învață lecția sigur, ha!

Ieri am pregătit aceste mici delicioșenii care se fac foarte repede și care se pot transporta oriunde și se pot mânca și oricând! Bună combinație, nu?

 

INGREDIENTE

  • 700 g făină
  • 200 g unt topit
  • sare
  • 300 ml apă
  • 100 g unt (pentru uns)
  • mere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foietaj cu mar:

Din nou, mi-am lăsat amicul meu să-și facă treaba. Eu doar am pus făina, untul, sarea și apa înăuntru, am setat comanda pentru frământat și m-am dus să întind hainele, pe care le-am uitat de vreo 4 ore. Dacă frămânți cu mâna, amestecă făina și untul topit. Adăuga sarea și apa treptat și frământă un aluat ușor lipicios și foarte elastic. Împărțim aluatul în două. Prima bucată o întindem într-o formă dreptunghiulară, nu foarte mare.         Ungem cu puțin unt moale și împachetăm aluatul. Îl întindem din nou, punem unt și îl împachetăm. Îl întindem pentru a treia oară, punem unt, îl împachetăm, îl înfoliem și îl lăsăm 30 de minute la congelator. Repetăm aceiași pași și pentru cealaltă bucată din aluat. Întindem aluatul într-o foaie subțire, decupăm dreptunghiuri cu 3 crestături ca în poza de mai jos.

Punem măr decojit și dat pe răzătoare. Ungem foietajele cu albuș de ou și presărăm zahăr. Lăsăm foietajele la foc mic, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc. Gata treaba!  

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foietaj cu mar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere