Desert fursecuri ciupercute

de gaby_gabytza in Dulciuri, 23 Noi 2018 | 2127 vizualizari

 

reteta am luat-o de la gaby_d  nu sunt chiar reusite ciupercutele mele au iesit cam patrate dar macar gustul lam nimerit gaby :D

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina
  • 150 g zahar
  • un praf sare
  • cca 250-300 g faina
  • umplutura
  • gem de prune/capsuni
  • nuci macinate
  • esenta rom
  • decor
  • ciocolata
  • 50 g unt
  • nuci maruntite
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri ciupercute:

Mixam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam faina si incepem sa framantam pana rezulta un aluat elastic. Eu l-am dat la rece cca 15 min. Tapetam masa de lucru cu faina, dupa care luam o bucata din aluat si il facem sul de grosimea unui deget si taiem bucati cca 5 cm.

Pragatim o tava tapetata cu hartie de copt si asezam bucatelel taiate cu distanta intre ele. Apoi le presam usor cu furculita pe fiecare. Dam la cuptor pana se rumenesc dedesupt.

Amestecam gemul de prune cu gemul de capsuni si nuca. La sfarsit adaugam esenta

Punem intr-o cratita untul cu ciocolata la foc mic si amestecam pana se topeste untul.

Luam cate 2 fursecuri si le limpim cu umplutura intre ele. Apoi trecem o jumatate din fursec prin ciocolata, apoi prin nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri ciupercute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

26.11.2018, 21:43

Imi plac foarte mult aceste fursecuri!

gaby_gabytza 1

27.11.2018, 06:11

Multumesc🤗🤗🤗🤗

dantes 1

29.11.2018, 12:32

Bune!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu bulion