Clatite cu mere si caramel

de La Ancuta in Dulciuri, 25 Noi 2013 | 2389 vizualizari

 

Daca ar merge dupa piticul meu, toata ziua ar manca clatite. Chiar si mie mi-ar surade asa un tratament, dar cine sa le coaca? Din cand in cand insa ma pun pe treaba, si toata lumea e multumita :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 125 g faina
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa minerala
  • 1 lingura ulei
  • 1,2 lingurita praf de copt
  • 2-3 mere potrivite
  • Umplutura:
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Caramel:
  • 100 g zahar
  • 35 g unt
  • 75 g smantana pentru frisca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu mere si caramel:

Pentru aluat mixam ouale impreuna cu zaharul si praful de sare iar apoi adaugam treptat laptele, apa minerala si uleiul. Faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam usor in aluat. La final adaugam merele curatate si date pe razatoarea cu ochiuri mari. Amestecam pana se omogenizeaza.


In tigaia incinsa punem cate un polonic din compozitie si coacem pe ambele parti cateva minute.


Pentru umplutura amestecam zaharul cu scortisoara si presaram pe fiecare clatita, apoi le rulam.


Pregatim si caramelul. Intr-o cratita topim zaharul pana cand devine auriu apoi dam deoparte, adaugam untul si amestecam. Turnam smantana in fir subtire si amestecam pana se omogenizeaza. Punem apoi pe foc si fierbem pana cand incepe sa se ingroase. Dam de pe foc si lasam putin sa se racoreasca.


Servim clatitele scaldate in caramel :).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

laura_n 1

25.11.2013, 16:53

oricum ar fi si oricum am da-o, clatitele sunt bune de mori, iar combinatiile pentru umplutura sunt nelimitate

diaconta 1

25.11.2013, 18:29

Da da,de aia-l iubesc eu pe Dagos,ca si eu as manca ...fara numar

Rocsi 1

25.11.2013, 19:54

O combinatie absolut senzationala

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Clatite rapide cu mere