Desert fursecuri cu stafide, ciocolata si alune

de Ancutsa in Dulciuri, 29 Mar 2017 | 906 vizualizari

 

Am pregatit aceste fursecuri cu stafide, ciocolata si alune nesarate. 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita otet
  • 6 linguri cu varf faina (aprox 135 g)
  • un praf de copt
  • 1 cescuta ulei (150 ml)
  • un varf lingurita sare
  • pentru decor:
  • stafide
  • ciocolata cu lapte
  • alune nesarate
  • coaja de citrice
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu stafide, ciocolata si alune:


Se toaca marunt alunele nesarate. Se marunteste si ciocolata cu lapte. In ceea ce priveste alunele si ciocolata, daca doriti sa le folositi doar ca decor, este suficient cate 50 g din fiecare. Daca doriti sa lipiti fursecutele 2 cate 2, cu amestec de ciocolata si alune, veti avea nevoie de mai mult. Testati si gustati. Eu nu le-am lipit pe toate, ca sa ii pot da si tatei la serviciu.


Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat, otetul, galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Apoi se adauga si praful de copt si faina si se amesteca usor cu o spatula, astfel incat aluatul sa ramana aerat. Se obtine un aluat moale, dar care nu curge.


Daca puneti aluatul in spritul de ornat, fursecurile vor avea forma in tava, dar nu-si vor pastra forma la cuptor. Insa asta e consistenta pe care mi-o doresc eu, pentru ca raman pufoase. Daca vreti sa isi pastreze forma, veti avea nevoie de mai multa faina, insa vor iesi mai tari, or mie nu imi plac asa.


Se pun fursecurile cu spritul de ornat, in tava cu foaie de copt, pastrand o oarecare distanta intre fursecuri pentru ca se vor intinde in tava. Se orneaza dupa gust. Eu am facut o parte cu coaja de portocala si lamaie, iar cealalta parte cu stafide, ciocolata si alune.


Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 10 minute sau pana se fac aurii. Nu le lasati prea mult, sa nu se usuce. Eu am obtinut 2 tavi cu astfel de fursecuri.


Cat fursecurile sunt inca fierbinti, se tavalesc prin farfurioara cu alune si ciocolata, astfel incat ciocolata sa se topeasca si se lipesc 2 cate 2.



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/03/fursecuri-cu-stafide-ciocolata-si-alune.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu stafide, ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

31.03.2017, 09:00

Gherca Daniela 1

31.03.2017, 17:51

Ancutsa 1

31.03.2017, 18:11

Cristina,

Daniela,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Gogosi