Desert fursecuri cu stafide, ciocolata si alune

de ancutsa in Dulciuri, 29 Mar 2017 | 307 vizualizari

 

Am pregatit aceste fursecuri cu stafide, ciocolata si alune nesarate. 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita otet
  • 6 linguri cu varf faina (aprox 135 g)
  • un praf de copt
  • 1 cescuta ulei (150 ml)
  • un varf lingurita sare
  • pentru decor:
  • stafide
  • ciocolata cu lapte
  • alune nesarate
  • coaja de citrice
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu stafide, ciocolata si alune:


Se toaca marunt alunele nesarate. Se marunteste si ciocolata cu lapte. In ceea ce priveste alunele si ciocolata, daca doriti sa le folositi doar ca decor, este suficient cate 50 g din fiecare. Daca doriti sa lipiti fursecutele 2 cate 2, cu amestec de ciocolata si alune, veti avea nevoie de mai mult. Testati si gustati. Eu nu le-am lipit pe toate, ca sa ii pot da si tatei la serviciu.


Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat, otetul, galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Apoi se adauga si praful de copt si faina si se amesteca usor cu o spatula, astfel incat aluatul sa ramana aerat. Se obtine un aluat moale, dar care nu curge.


Daca puneti aluatul in spritul de ornat, fursecurile vor avea forma in tava, dar nu-si vor pastra forma la cuptor. Insa asta e consistenta pe care mi-o doresc eu, pentru ca raman pufoase. Daca vreti sa isi pastreze forma, veti avea nevoie de mai multa faina, insa vor iesi mai tari, or mie nu imi plac asa.


Se pun fursecurile cu spritul de ornat, in tava cu foaie de copt, pastrand o oarecare distanta intre fursecuri pentru ca se vor intinde in tava. Se orneaza dupa gust. Eu am facut o parte cu coaja de portocala si lamaie, iar cealalta parte cu stafide, ciocolata si alune.


Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 10 minute sau pana se fac aurii. Nu le lasati prea mult, sa nu se usuce. Eu am obtinut 2 tavi cu astfel de fursecuri.


Cat fursecurile sunt inca fierbinti, se tavalesc prin farfurioara cu alune si ciocolata, astfel incat ciocolata sa se topeasca si se lipesc 2 cate 2.



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/03/fursecuri-cu-stafide-ciocolata-si-alune.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu stafide, ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

31.03.2017, 09:00

Gherca Daniela 1

31.03.2017, 17:51

ancutsa 1

31.03.2017, 18:11

Cristina,

Daniela,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baton de cacao