Desert gogosi cu ou si lapte

de -Licurici- in Dulciuri, 2 Mar 2020 | 5584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina;
  • 150 ml lapte;
  • 15 g drojdie;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 ou;
  • 1 plic zahar vanilinat Dr.Oetker;
  • esenta de vanilie Dr.Oetker;
  • coaja de lamaie si portocala;
  • un praf de sare;
  • ulei;
  • zahar pudra.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu ou si lapte:

  1. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala.
  2. Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut.
  3. Laptele cald se amesteca cu zaharul, esenta si zaharul vanilinat.
  4. Laptele, drojdia si oul batut se pun peste faina si se amesteca bine.
  5. Aluatul se lasa 30 min la dospit.
  6. Se incalzeste uleiul si se pune din aluat cu lingura.
  7. Gogosile se rumenesc pe toate partile, apoi se scot pe un servetel de hartie, sa se elimine surplusul de ulei.
  8. Se pun intr-un platou si se trec prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu ou si lapte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone