Desert gogosi pufoase

de Cofetarul Vesel in Dulciuri, 24 Noi 2019 | 2127 vizualizari

 

Este una din rețetele mele preferate de gogoși pe care o pregătesc cu mare drag de fiecare dată.

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 70 g zahăr
  • 2 buc gălbenușuri
  • după preferințe coaja de la o lămâie
  • 50 g unt topit
  • 5 g sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase:

Amestecăm făina împreună cu zahărul, coaja de lămâie și sarea. Amestecăm laptele împreună cu gălbenuşurile, drojdia și untul topit.

Turnăm compoziția lichidă peste făină. Amestecăm totul foarte bine până obținem un aluat. Frământăm aluatul 10 minute și îl lăsăm 15 minute într-un loc călduț.

Formăm 12 bile de aluat și le lăsăm la dospit 30 de minute. Fiecare bilă va avea între 75 -80 de grame.

Prăjim gogoşile în ulei încins timp de 2 minute pe fiecare parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pancakes cu Cacao cu Sos de Ciocolata si Fructe

ieri la 17:49

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

pe 20.05 la 23:04

Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa

pe 20.05 la 17:30

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tavalita