Desert guguluf cu stafide si dulceata de fragi

de RODIMUR in Prajituri, 4 Ian 2018 | 1148 vizualizari

COMENTARII (40)

loredanaaa 1

05.01.2018, 00:06

Ce bine arata

RODIMUR 1

05.01.2018, 06:49

Mulțumesc frumos, Loredana!

Ksenya 1

05.01.2018, 10:05

fragii imi fac cu ochiul .Multumesc pentru sugestie la cantitati,am si eu o tava primita ca premiul.

RODIMUR 1

05.01.2018, 10:47

Mulțumesc frumos, Ksenya pentru aprecieri! Mă bucur că precizările privind cantitățile îți vor fi utile! Eu am de gând să repet rețeta, în altă variantă și cu ingrediente dublate. Oricum, eu cred că și acum a ieșit bine. Chiar dacă feliile nu sunt înalte, arată bine și așa și au un gust foarte bun. Succes!

navidad_2017 1

05.01.2018, 12:57

Mmmmm, cu dulceata de fragute.... (care-i atat de delicioasa, iar la noi si scumpa ca aurul, deci nu ne-am indura s-o punem la prajitura!). Si cu aluatul bun-bun, pe care vi l-am "furat" de la "TARTA" CU CAISE si-l tot folosim de atunci, in diverse combinatii si forme! La noi Guguluf-ul (orig: Gugelhupf) se face din aluat cu drojdie, cu mult unt si stafide, deci ca un fel de Brioche si-i o "coptura" tipica la Sarbatorile mari. Puteti face in aceasta forma si blat de tort, (e de fapt tipica ptr tortul "Frankfurter Kranz"= Coroana de Frankfurt), nu numai ca arata in final f. deosebit, dar se si feliaza f. frumos. Noi ne-am "indragostit" de poza 3, cea cu clasicul tel in spuma de oua (in locul vesnicelor palete de mixer ), mama spune ca-i trezeste amintiri induiosatoare Romanesti....

RODIMUR 1

05.01.2018, 13:46

Mulțumesc frumos, Navidad, pentru sfaturi și pentru aprecieri! Chiar intenționez să fac într-o zi și un aluat cu drojdie, unt și stafide, ceva care să semene oarecum cu italienescul Panettone. Da, coronița de Frankfurt este un ideal în bucătărie și sper să am capacitatea și răbdarea să o fac într-o zi... Cât privește compoziția pe care am folosit-o acum, într-adevăr este foarte bună și o folosesc la multe dulciuri. Și prefer adeseori să folosesc telul, nu mixerul, pentru că am impresia că astfel "simt" mai bine aluatul...

navidad_2017 1

05.01.2018, 14:35

... nu, nuuu, la cate stiti si la ce lucruri bune si laborioase faceti in bucatarie, Frankfurter Kranz ar fi ptr Dvs "floare la ureche"! E doar un blat de pandishpan, putin insiropat si umplut cu un gem acrisor (neaparat rosu!) si crema de unt "inmultita" cu budinca de vanilie! Singura "complicatie" e crocantul (si nu "krantz"-ul, cum se spune gresit in Romania, caci "Kranz" = coroana, si nu are cu "crocant" nici o legatura!) de nuca + zahar ars. E un tort fara multe si complicate arome/ creme, dar delicios, tocmai prin simplitatea lui!

RODIMUR 1

05.01.2018, 15:51

Mulțumesc frumos, Navidad, pentru rețetă și pentru aprecieri! Sigur voi încerca această rețetă! Îmi place mult ce am aflat aici și chiar mă tentează... Și mai am în plan o "Baba au rhum", care să nu fie doar o savarină uriașă...Ce-mi mai rămâne este să găsesc o rețetă bună pentru sosul de rom. Va trebui să caut pe site-urile franceze acest sos la care visez...

navidad_2017 1

05.01.2018, 17:32

O daaa... "Baba au rhum"... dar de fapt ESTE o mare savarina, mustind de sirop de zahar "indoit" cu rom, +/- putina zeama de lamaie, si servita nu neaparat cu frisca, dar si cu crema de vanilie fiarta nu in lapte, ci in frisca, fructe etc (ce sa va mai povestesc, ca doar stiti prea bine!). Cel mai amuzant e insa ca italienii pretind ca "Baba al Rum" este o specialitate tipica napolitana, toate pasticeriile din Napoli o servesc, intrecandu-se intre ele sa ofere cea mai buna Baba din oras... , insiropata eventual cu Limoncello di Sorento! Hai c-am divagat complet, imi cer iertare... dar Dvs "ma provocati"! Concluzia: aveti retete f frumoase, bine si clar explicate/ilustrate... si aveti marea amabilitate sa raspundeti la fiecare mesaj

xana 1

05.01.2018, 20:52

Ce guguluf dragut!

RODIMUR 1

05.01.2018, 22:00

Mulțumesc frumos, Xana!

mihaelar63 1

05.01.2018, 23:33

Cu mare drag as servi o felie

RODIMUR 1

06.01.2018, 00:22

Iar eu ți-aș oferi-o cu și mai mare drag, Mihaela!

dantes 1

10.01.2018, 17:05

Delicios!

RODIMUR 1

10.01.2018, 17:40

Mulțumesc frumos, Dante, pentru apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5496 puncte

lucy2002

4519 puncte

RODIMUR

4470 puncte

Ancutsa

4268 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocanita de pui cu ardei
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu struguri