Desert iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie

de Bucataras Diana in Dulciuri, 24 Apr 2018 | 1908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g prune uscate
  • 16 linguri de zahar (300 g)
  • 1200 g branza de vaci
  • coaja rasa de la 2 portocale 
  • 2 rodii
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri de faina (200 g)
  • 10 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie:

Punem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom pentru circa 30 de minute, apoi le punem la scurs. Scoatem semintele de rodii si le punem si pe acestea la scurs. Separam galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul,coaja de lamaie,esenta de vanilie si de rom.Omogenizam compozitia.Tocam prunele cubulete si le amestecam cu compozitia de galbenusuri si branza.Adaugam si semintele de rodie si omogenizam apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.Batem albusurile spuma cu un praf de sare si amestecam cu grija spuma in compozitie. Ungem formele cu putin unt, turnam compozitia si le dam la cuptorul incins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi scadem putin temperatura (pana la 160 grade) si lasam aproximativ 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea. Inainte sa servim, lasam sa se raceasca incet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata cu gris