Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone

de katty in Dulciuri, 25 Iul 2017 | 2669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 120 ml lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 350 gr miez de pepene galben
  • un praf de sare
  • menta verde si ciocolata rasa pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone:

 Se pun galbenusurile cu zaharul si sarea, intr-un vas pe bain-marie si se amesteca bine. Se adauga laptele caldut si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da jos, se adauga vanilia si se lasa la racit.
In crema de oua racita, se adauga mascarponele si se amesteca pana la omogenizare.
Miezul de pepene il mixam si il adaugam comopzitiei impreuna cu frisca batuta spuma tare. Turnam compozitia intr-un vas si il dam la congelator. Amestecam inghetata din ora in ora, de 2-3 ori, pentru a nu se forma ace de gheata. Servim inghetata in cupe, ornata cu ciocolata rasa si frunza de menta.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute