Desert inghetata de mure

de oanapl in Dulciuri, 26 Sep 2020 | 2169 vizualizari

 

Vă invit să încercați o înghețată delicioasă și foarte ușor de pregătit.

 

INGREDIENTE

  • 400 g iaurt
  • 400 g mure congelate (sau alte fructe de pădure)
  • 80 g miere
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de mure:

Înainte de a face înghețata, se pune cutia de iaurt în congelator pentru 30-60 de minute.
Se scot fructele și iaurtul din congelator.
Se pun murele într-un robot și se mărunțesc. Se adaugă iaurtul semi înghețat și mierea și se mixează din nou timp de 20-30 de secunde.
Se deschide capacul robotului și se amestecă cu o spatulă. Se mixează iar câteva secunde, până când se obține o înghețată omogenă.
Ea poate fi mâncată așa, dar dacă doriți o consistență mai tare, se transferă într-o caserolă care se bagă la congelator 3-4 ore. La jumătatea timpului, se deschide caserola și se amestecă bine înghețata, pentru o textură și mai fină.
Dacă aveți mașină de înghețată, puteți transfera compoziția din robot în ea și să o amestecați până când se mai întărește și are consistența dorită.

TIPS-URI

1

Ideal ar fi să treceți printr-o strecurătoare murele după ce le blenduiți, deoarece nu se mărunțesc perfect și mai rămân sâmburi, care se simt în momentul în care mâncați înghețata.

2

mai puteți adăuga miere dacă nu e suficient de dulce pentru voi

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de mure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Malai dulce