Desert negresa cu crema de branza si cirese

de oanapl in Prajituri, 2 Sep 2017 | 3050 vizualizari

 

În luna iulie am mers la mare și am stat la nașii noștri. Cum nu puteam să merg fără ceva bun, pregătit de mine, m-am gândit să fac o negresă cu cireșe. A fost foarte apreciată de toată lumea. O puteți pregăti cu orice fruct de sezon ;)
Din păcate pozele nu sunt foarte reușite, deoarece nu am avut timp prea mult să mă "joc". :D
Mie îmi place foarte mult acest aluat și îl folosesc frecvent și la blaturile de tort. Iese umed, gustos și nu e înecăcios, deci nu trebuie însiropat. ;)

 

INGREDIENTE

  • -pentru blat:
  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • -pentru crema brânză:
  • 300g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 50g zahăr măcinat
  • 1 lingură făină
  • Esență de vanilie
  • 300g cireșe
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu crema de branza si cirese:

Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compoziția într-o tavă (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Scoți sâmburii cireșelor și le lași să se scurgă într-o sită. 
Pentru crema de brânză, amesteci brânza cu oul, făina și zahărul până când devine o cremă omogenă. Adaugi esența de vanilie la final. Pui câte o lingură din crema de brânză peste blatul din tavă, din loc în loc. Cu ajutorul unei furculițe, marmorezi ușor compoziția. Așezi cireșele deasupra și le apeși ușor.
Dai tava la cuptorul încins la 180 de grade C. Coci prăjitura timp de 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Scoți prăjitura din cuptor și o lași la răcit în tavă, apoi o poți felia.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu crema de branza si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

kytz 1

04.09.2017, 07:26

Clar, are tot ce-i trebuie să fie cea mai bună!

oanapl 1

04.09.2017, 23:19

Mulțumesc!

elucubratiiculinare 1

06.09.2017, 19:12

are de toate!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu frisca, zmeura si ciocolata