Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuci macinate

de oanapl in Prajituri, 3 Ian 2021 | 2898 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Este prima dată când pregătesc nuci umplute. Eu am împrumutat de la o prietenă niște forme individuale pentru nuci și mi s-a părut multă muncă la ele. Vă sfătuiesc să vă achiziționați un aparat electric de făcut nuci. Eu intenționez să fac această achiziție în cel mai scurt timp, pentru a-mi ușura munca.
Rețeta de coji de nuci pe care am încercat-o a fost una fără ouă, iar aluatul a fost un pic prea sfărâmicios și ceva mai greu de lucrat. A trebuit să lucrez cu multă grijă, mai ales atunci când am scos cojile din forme.
Mie nu îmi plac cremele cu unt folosite de obicei pentru umplerea nucilor, așa încât am folosit o cremă cu nuci și ciocolată, pentru care m-am inspirat de la Jamilla. Eu am făcut o cantitate mică de cremă, deoarece nucile mele nu erau foarte scobite și nici nu am riscat să le stric scobindu-le după ce s-au răcit. Crema e absolut delicioasă. Dacă vă plac cremele mai dulci, mai puteți adauga zahăr, după gust.
Mi-au ieșit 60 de coji din cantitatea de aluat de mai jos, dar la umplut n-au mai ajuns toate, deoarece gașca mea le-a mâncat. :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • Coji de nuci:
  • 250 g făină
  • 50 g zahăr măcinat
  • 75g nuci măcinate
  • 200 g unt 82% grăsime
  • esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 50g biscuiți
  • 20 g zahăr măcinat
  • 75ml lapte
  • 30 g ciocolată
  • esență de rom
  • 50 g nuci măcinate
  • 10g cacao
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuci macinate:

Se mixează untul (la temperatura camerei) cu zahărul măcinat. Se adaugă un  praf de sare, esența de vanilie și nucile măcinate și se omogenizează compoziția. Se adaugă făina cernută și se frământă până când se obține un aluat omogen. Se învelește aluatul în folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră.

Se scoate aluatul, se fac biluțe și se pun în formele de nuci. Se pun formele pe o tavă și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C, pentru 20-25 de minute.

Se scot formele din cuptor și se scot nucile și se lasă la răcit.

 Pentru cremă, se pune laptele la fiert. Se macină biscuiții și nucile. Se topește ciocolata pe baie de aburi.

Se amestecă ingredientele solide, apoi se adaugă ciocolata topită și laptele fierbinte și se omogenizează compoziția. Se lasă să se răcească.

Se ia câte o coajă de nucă și se umple, apoi se unesc câte două. Opțional se pot da nucile prin zahăr pudră.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuci macinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
NUCI UMPLUTE