Desert Ochi de pisica

de anca_rm in Prajituri, 5 Mai 2020 | 3129 vizualizari

 

Aceasta prajitura o gasim sub mai multe denumiri : ochi de paun, prajitura ochelari sau prajitura ochi de pisica. Daca tot am pisica in casa, care ma ajuta intotdeauna si mai ales atunci cand nu trebuie am numit-o Prajitura ochi de pisica. 
Este o prajitura cu un aluat dospit, visine gustoase si nuca. 
,,Aluaturile de casa''

 

INGREDIENTE

  • 375 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 10 gr drojdie proaspata
  • coaja razuita de la o lamaie bio
  • praf de sare (cat iau intre degete)
  • 50 ml ulei
  • Umplutura:
  • 3 albusuri
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 300 - 400 gr visine fara sambure (congelate,din compot sau proaspete )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Ochi de pisica:

Aluatul

Faina cernuta o punem intr-un bol.

Laptele il incalzim putin , dizolvam in el o lingura de zahar si drojdia .

Galbenusurile le batem intr-un vas mic cu o furculita.

 In mijlocul fainii facem o adancitura . Turnam laptele cu drojdia, ouale batute , zaharul, zaharul vanilat,coaja de lamaie si uleiul.

 Framantam un aluat ferm si nelipicios pe care il lasam la dospit in loc caldut cam o ora . Daca mai trebuie adaugati putin lapte. 

 Umplutura

 Visinele le punem la scurs intr-o sita, eu am folosit visine fara sambure din compot.

Daca folositi visine congelate atunci aveti nevoie de o lingura de amidon si dupa dorinta zahar. Amidonul va absorbi din siropul lasat de visine.Visinele trebuie decongelate in prealabil.

 

Albusurile le mixam cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc, se fac ca si o bezea. Adaugam nuca macinata si omogenizam usor cu o spatula.

 Asamblare

 Aluatul care a dospit il impartim in doua partie egale . Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei , sau chiar pe o hartie de copt.

Pe marginile aluatului , pe lungime asezam visine in strat destul de grosut. Incepem sa rulam aluatul din lateral astfel incat aluatul sa formeze cate un rulou pe fiecare parte. Intre cele doua trebuie sa ramana o portiune de 1,5 cm -2 cm de aluat. Mutam aluatul in tava tapetat cu hartie de copt . Pe portiunea goala de aluat punem jumate din nuca cu albus de ou.

Procedam la fel si cu jumatatea cealalta de aluat .

Coacem prajitura la 180 grade,in cuptorul incins in prealabil, pentru 40 -50 minute .

Deasupra se poate pudra zahar . 

 

 

TIPS-URI

1

pe langa visine se poate face din siropul lasat de ele o budinca : siropul lasat de visine cu putin amidon se fierbe pana se ingroasa si se pune in strat subtire peste aluat inainte de a aseza visinele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Ochi de pisica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

08.05.2020, 14:36

Grozav de buna

RuxyRux 1

09.05.2020, 00:41

Deosebita, nu am preparat-o niciodata! Nota 10, bravo!

dantes 1

10.05.2020, 10:46

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu gem